Este vorba despre Ronald Pickup, unul dintre cei mai respectaţi actori britanici, cunoscut pentru rolurile sale din „The Crown” şi „The Best Exotic Marigold Hotel”. Acesta a murit la vârsta de 80 de ani, conform informațiilor transmise de theguardian.com

Agentul său a declarat că regretatul actor „a murit luniştit ieri, după o lungă boală, înconjurat de soţia sa şi familie. Ne va lipsi mult”.

Doliu în cinematografie

Pickup a jucat rolul arhiepiscopului de Canterbury în sezonul din 2016 al serialului „The Crown” şi Neville Chamberlain în „Darkest Hour” (2017). Dar a devenit celebru la nivel internaţional după ce a apărut în 2011 în „The Best Exotic Marigold Hotel” şi în continuarea din 2015.

Trebuie menționat că acesta a avut şi o carieră extinsă pe scenă, TV şi la radio înainte de succesul pe marele ecran. După ce a absolvit Rada, Pickup a lucrat la National Theatre, pe atunci condus de Laurence Olivier, cu roluri apreciate în „Three Sisters” şi „Long Day’s Journey into Night”.

Pickup a declarat în 2012 că rolul său favorit a fost să-l interpreteze pe scriitorul George Orwell în filmul de televiziune „Crystal Spirit: Orwell On Jura”, care spune poveste despre el când a scris celebrul roman „1984”. De asemenea, Pickup a jucat anul trecut în filmul horror „End Of Term”, alături de Peter Davison.

Sursă foto secundară: BBC

Sursă foto: BBC