Florin Stegariu, unul dintre cei mai mari și mai cunoscuți fermieri din județul Iași, s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut de familia îndoliată, unul dintre fiii săi publicând un anunț privind decesul adminstratorului fermei Agrocom Strunga. Florin Stegariu împlinise 61 de ani.

”Drum lin spre cer, TATA! Vă puteți lua rămas bun de la dragul nostru Dr. Florin Stegariu, mâine , 31 mai, de la ora 12, la Mânăstirea Miclăușeni. Înmormântarea va avea loc în același loc, începând cu ora 16. Dumnezeu să-l odihnească în pace!„ a scris pe Facebook Florin Stegariu, unul dintre fiii fermierului ieșean.

A lansat un nou brand de vinuri românești

În ultimii ani, Florin Stegariu a fost prezent în viața agriculturii românești prin investițiile continue pe care le-a făcut, alături de familie, scrie agrointel.ro.

Una dintre cele mai importante proiecte demarate este o plantația de viță de vie și lansarea unui nou brand de vinuri românești – Strunga Winery. Acum doi ani, Florin Stegariu vorbea cu mândrie despre ferma frumoasă pe care a construit-o la Strunga.

În primii ani de activitate în agricultură, fermierul ocupase funcția de șef de fermă la fostul IAS (Întreprindere Agricolă de Stat) din localitate, iar după Revoluție a ajuns director și în 2001, la privatizarea IAS-ului, l-a preluat.

Programul național de protejare a culturilor de grindină

În 2018, familia Stegariu lucra o suprafață de 2.780 hectare și în paralel creștea și 300 de taurine de lapte. Între investițiile lui Stegariu se numără și o fabrică de procesare a laptelui, în care intrau zilnic 1.500 de litri de lapte din care se produceau diferite sortimente de lactate comercializate în magazinul propriu pe care-l deținea în Iași.

În paralel, Florin Stegariu a investit și într-o livadă de măr pe 8 hectare înființată în 2012, cu genetică importată din Olanda, plantată cu o densitate de 2.500 pomișori/hectar și dotată cu instalație de fertirigare prin picurare. Una dintre marile realizări ale lui Florin stegariu în ultimii ani a fost legată de programul național de protejare a culturilor de grindină.