Scriitorul și dramaturgul italian Luca di Fulvio, autorul bestsellerului „The Dream Gang”, a murit miercuri la vârsta de 66 de ani, au anunțat joi editorii săi. „Cu mare tristețe am aflat de moartea lui Luca Di Fulvio, la vârsta de 66 de ani”, a anunțat Pocket pe Twitter.

Autor al filmelor „Mamma Roma”, „Prizonierii libertății” și „Copiii din Veneția”, Luca di Fulvio s-a bucurat de un succes considerabil în 2016 cu „The Dream Gang”, o saga de familie plasată în New York-ul anilor 1920.

Autorul, care s-a născut la Roma în 1957 și se bucură de o popularitate semnificativă în Germania și Franța, a revăzut recent probele de tipar ale viitoarei sale cărți, „Le Paradis caché”, care va fi lansată pe 23 august. Editorul său, Slatkine & Cie, a împărtășit această actualizare pe Instagram. Într-o înregistrare video din aprilie, împărtășită pe contul său de Instagram, autorul, vizibil slăbit, a discutat deschis despre boala sa Charcot – o afecțiune neurologică care provoacă atrofie musculară – și și-a exprimat recunoștința față de cititorii și prietenii săi pentru sprijinul lor.

Fiecare operă a sa este o imersiune captivantă într-o altă epocă

În fiecare dintre operele sale literare, se desfășoară o rețetă consistentă – o imersiune captivantă într-o epocă trecută, prezența a doi tineri protagoniști care au trăsături extrem de diferite, dar care au în comun setea de idealuri nobile, o cauză convingătoare de apărat, o notă de intensitate și o abundență de suspans. Să nu uităm de marea poveste de dragoste care se derulează cu cea mai mare pasiune!

În ciuda faptului că a fost etichetat ca fiind un scriitor popular, astfel de caracterizări i-ar stârni un râs copios.

„Da, îmi place să creez povești cu final fericit și, într-adevăr, protagoniștii mei au puterea de a schimba lumea. Ei întruchipează copiii pe care am tânjit să fiu”, a mărturisit el cu o sclipire în ochi în timpul uneia dintre vizitele sale la Paris. Cu franceza sa cu un accent specific italian, își ținea fără efort oaspeții captivi și umplea sala de râs, adunând adesea jurnaliști și librari în jurul unei mese încântătoare.