Doliu uriaș în lumea artei! Ultimul discipol al școlii umaniste s-a stins din viață

Cunoscuta fotografă de origine elvețiană Sabine Weiss s-a stins din viață la vârsta de 97 de ani. Familia ultimului discipol al școlii umaniste a anunțat că decesul s-a produs la Paris.

Aceasta s-a născut în Elveția, în anul 1924, și s-a mutat la Paris acolo unde și-a instalat și atelierul, în anul 1949, pe bulevardul Murat.

Sabine Weiss a fost laureată a Prix Women in Motion în 2020 pentru fotografie și a avut 160 de expoziții în toată lumea.

Cu toate că a fost mai puțin cunoscută marelui public față de alți fotografi ai epocii sale, Sabine Weiss a dorit să stabilească un dialog constant cu subiectul său, considerând că fotografia este o prietenă.

Şi-a făcut simțită prezența în mai multe domenii

Sabine Weiss a sosit la Paris în anul 1946 și a realizat portretele lui Stravinski, Britten, Dubuffet, Léger sau Giacometti, frecventând mediul artistic. Aceasta și-a făcut simțită prezența în mai multe domenii precum publicitate, modă, spectacol și arhitectură.

Mai mult decât atât, fotografa Sabine Weiss a reușit să facă diferse reportaje, deoarece a călătorit foarte mult.

Aceasta a lucrat pentru mari reviste precum Newsweek, Time, Life, Esquire, Paris-Match.

În anul 2017, aceasta a lăsat drept moștenire 200.000 de negative pentru Musée de l’Élysée din Lausanne.

Doliu uriaș în televiziune

Și televiziunea a pierdut un mare om – acesta s-a stins din viață din cauza coronavirusului la câteva zile după Crăciun.

Grichka Bogdanoff, unul dintre gemenii vedete ai anilor 1980, care era cunoscut în special pentru emisiunea științifico-fantastică „Temps X”, difuzată între 1979 și 1987, co-găzduită împreună cu fratele său Igor, a murit de Covid-19.

„Înconjurat de dragostea familiei sale și a celor dragi, Grichka Bogdanoff a murit”, a scris familia sa într-un comunicat trimis de agentul său.

Potrivit informațiilor Le Monde, Grichka Bogdanoff a fost internat pe 15 decembrie în secția de terapie intensivă a spitalului Georges-Pompidou, după ce a fost infectat cu Covid-19. În aceeași zi, și fratele său Igor a fost primit în aceeași secție a unității, din motive identice. Potrivit unei surse apropiate celor doi frați, aceștia nu erau vaccinați împotriva Covid-19.

Doctori în fizică și matematică, scriitori, prezentatori de televiziune, descendenți ai aristocrației austriece, figuri ale științei populare și subiect de controversă pentru cercetători … în mai bine de patruzeci de ani de viață publică, Igor și Grichka Bogdanoff s-au bucurat de mult succes ca urmare a amestecului de genuri pe care le-au promovat, între teoriile despre relativitatea generală și pasiunea pentru science fiction.

Cel mai recent, Bogdanoff și fratele său Igor au apărut în 2020 în cadrul versiunii franceze a show-ului „The Masked Singer”.