Jurnalistul și poetul Lucian Paul Pal a murit la vârsta de 55 de ani în urma unei boli nemiloase. Anunțul a fost făcut de colega sa de breaslă din orașul natal Emilia Țuțuianu.

„O personalitate remarcabilă , un poet desăvârşit, ce a conturat, în versurile lui, aşa cum menţiona Hristu Candroveanu, imaginea omului contemporan, aceea de ‘trestie gânditoare’, de homo cogitans. A plecat în eternitate în 30 decembrie 2021”, a scris poeta și publicista Emilia Țuțuianu în revista de cultură Melidonium.

Lucian Paul Pal s-a născut la 8 iunie 1966, la Roman și a terminat Institutul Politehnic din Iaşi. Pe parcursul studiilor a scris la Opinia Studențească și a participat la concursuri literare, unde a primit și mai multe premii – premiul Coresi (1985), premiul I pentru poezie (1986). A început să își publice poeziile în revistele culturale, ca ASTRA, Convorbiri literare.

După Revoluție, în 1990, s-a lansat în publicistică și a semnat articole, reportaje, în ziarele Acum, Evenimentul Zilei și Național, cu mare tiraj în anii ’90. A devenit redactor adjunct la Evenimentul de Seară, redactor-şef adjunct la Ziarul Naţional, director la Ziarul Politic.

I-a fost alături lui Radu Banciu în proiectul său de televiziune

De asemenea, a lucrat în televiziune, fiind producător al mai multor emisiuni la posturi TV, potrivit sursei citate. De altfel, în ultimii ani a fost cel care a fost alături de Radu Banciu în proiectul de succes „Lumea lui Banciu”, emisiune difuzată ani buni de B1 TV.

Cu o carieră strălucită și prieteni de nădejde, mai ales în lumea presei, acesta a inspirat mai multe generații de jurnaliști, care îşi vor aminti întotdeauna de implicarea şi pasiunea sa dusă uneori la extrem. De asemenea, a lăsat în urma sa şi câteva volume de poezie de o remarcabilă fineţe artistică.

În luna martie, acesta scria pe contul său de socializare că ia „o pauză de la viața socială reală, dar și virtuală” pentru că traversa „o perioada tulbure”.

„Dragii mei! Voit și nevoit am decis să iau o pauză de la viața socială reală, dar și virtuală. Traversez o perioadă tulbure și este cazul să-mi aloc timp pentru a vedea clar atât prezentul, cât și ce se poate din viitor. Să nu vă supărați, deci, dacă nu răspund la mesaje și nici măcar la telefon. În vremurile astea cețoase, îmi caut o nouă cărare. Dacă există”, scria Lucian Paul Pal într-o postare pe Facebook.