Doliu imens în muzică. Celebra soprană poloneză Teresa Zylis-Gara a murit pe 28 august, la vârsta de 91 de ani. Opera Naţională din Varşovia i-a adus și un omagiu.

„Era incomparabilă. Timbrul ei emoţionant a cucerit publicul din sălile de concerte şi din opere în lumea întreagă”, potrivit news.ro.

Teresa Zylis-Gara s-a născut la 23 inuarie 1930, lângă Wilno, în Polonia. De la vârsta de 9 ani, ea a intrat la Şcoala superioară de muzică din Lodz. În 1954, a câştigat primul concurs pentru tineri polonezi din Varşovia. Deja remarcată, şi-a făcut debutul pe scena Operei din Cracovia în 1956, potrivit Le Figaro.

Cariera sa internaţională ia avânt în 1962. Este angajată de Opera din Dortmund. Timp de peste 20 de ani, va apărea pe cele mai prestigioase scene din lume: de la Garnier din Paris la Scala din Milano, trecând pe la faimoasa Met din New York, unde va cânta timp de 12 ani.

Cine a fost Teresa Zylis-Gara

Admiratorii ei nu vor uita interpretările ei în rolurile Elvira din „Don Juan” de Wolfgang Amadeus Mozart, Elizabeth în „Tannhäuser” de Richard Wagner şi Marguerite din „Faust” de Charles Gounod.

Descoperitoare de talente, ea a susţinut, începând cu anii 1990, masterclass-uri la Monaco, unde trăia, şi peste tot în lume şi în Europa.

Tot astăzi s-a mai făcut un anunț cutremurător. Este doliu în lumea internaţională a muzicii! Celebrul Lee “Scratch” Perry a murit duminică la vârsta de 85 de ani. Anunţul privind decesul muzicianului jamaican a fost făcut chiar de către a anunţat premierul Jamaicăi, Andrew Holness.

„Lee ‘Scratch’ Perry a murit duminică dimineaţă în timp ce se afla la spitalul Noel Holmes. Avea 85 de ani”, a scris Holness pe contul său de Twitter. „Lee Scratch Perry va rămâne întotdeauna în memorie pentru veritabila sa contribuţie la frăţia muzicii”, a menţionat oficialul, care a transmis condoleanţe familiei, prietenilor şi fanilor.