Soprana Operei Naţionale din Iaşi, Maria Macsim Nicoară a murit după luni de zile de comă, deși edicii au încercat zadarnic să o salveze. În primă fază, cazul a fost considerat un accident casnic, dar ancheta s-a îndreptat apoi împotriva soţului sopranei.

Mai exact, este vorba despre pianistul Constantin Nicoară, care este acuzat de neglijenţă şi de faptul că, în incidentele din luna mai 2019, a lăsat-o fără ajutor pe artistă care, din spusele sale, ar fi căzut pe scări. Amintim faptul că soprana Maria Macsim Nicoară ar fi căzut pe scări, iar ambulanța a fost chemată după opt ore de la accidentul sopranei, chiar de soțul ei.

Totodată, la internare, solista avea mai multe leziuni cerebrale, toracice și la nivelul coloanei vertebrale, iar soțul ei a declarat că a găsit-o prăbușită pe scări, deși familia artistei avea o cu totul altă părere despre șirul evenimentelor.

Familia sopranei a cerut deschiderea unui nou dosar 

În urma accidentului, Maria Macsim Nicoară, în vârstă de 52 de ani, era în comă profundă, şi nu şi-a mai revenit la spital. A stat la terapie intensivă o bună perioadă de timp, a suferit mai multe intervenţii chirurgicale, iar după 7 luni, a murit din cauza complicaţiilor.

Deși inițial soțul sopranei Maria Macsim Nicoară a fost acuzat de omor, dosarul a fost clasat din lipsă de probe. Ulterior însă, la inițiativa familiei victimei, care bănuieşte că artista ar fi fost agresată şi apoi împinsă pe scări, un alt dosar a fost deschis.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au decis să îl trimită în judecată pe soţul sopranei, iar în cazul în care acesta va fi găsit vinovat, va disca până la 20 de ani de închisoare.

În ceea ce privește reacția bărbatului, pianistul Constantin Nicoară susține că nu are nicio vină în accidentul casnic în urma căruia soprana a intrat în comă.