Interpretul de muzică populară din Banat Petrică Moise a murit după ce s-a infectat cu COVID-19

Interpretul de muzică populară din Banat Petrică Moise a murit, sâmbătă seară, după ce s-a infectat cu SARS CoV-2. El nu se vaccinase împotriva COVID-19 şi se afla internat la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara de câteva zile.

Petrică Moise a murit sâmbătă seară, după ce s-a infectat cu COVID-19. El se afla de câteva zile internat în spital, unde medicii au încercat să-l salveze.

Petrică Moise era nevaccinat împotriva virusului şi starea sa s-a agravat.

Petrică Moise a fost unul dintre cei mai îndrăgiţi interpreţi şi compozitori bănăţeni de muzică populară, iar muzică lui a depăşit graniţele Banatului şi ale ţării.

S-a născut la 19 iunie 1947 în satul Chisoda în judeţul Timiş, lângă Timişoara, într-o familie de ţărani bănăţeni.

Petrică Moise este interpretul imnului neoficial al Banatului, cântecul „Iorgovan, frumoasă floare”.

Petrică Moise s-a născut la 19 iunie 1947, în Chișoda, județul Timiș. A descoperit muzica la școala generală din Chișoda și a fost îndrumat spre Liceul de Muzică și Arte Plastice din Timișoara, unde a absolvit clasa de instrumente de percuție.

A mers apoi la Conservatorul de Muzică Gh. Dima din Cluj și a fost component al Ansamblului Mărțișorul al Casei Studenților din Cluj, dar a renunțat la Conservator. În 1971 a mers la Facultatea de Muzică a Institutului Pedagogic din cadrul Universității din Timișoara. Din 1971 a mers la Ansamblul Doina Timișului și la Ansamblul Timișul.

Rețelele de socializare s-au umplut de mesaje de condoleanțe.

„Astăzi regiunea de Banat a pierdut un adevărat simbol. Cu părere de rău vă aducem la cunoștință că Petrică Moise, interpret de muzică populară, a trecut în neființă. Cuvintele sunt de prisos în aceste momente și regretăm enorm această pierdere. Dumnezeu să îl odihnească!”, transmite Politehnica Timișoara, pe Facebook.