Chitaristul Denny Laine a murit. Anunțul trist a fost făcut de Elizabeth Hines, soția acestuia. Artistul  britanic a fost co-fondator al trupei The Moody Blues în anii ’60. El a fost și membru al formației Wings, alături de Paul și Linda McCartney.

Pe pagina de Instagram a soțului său, Elizabeth Hines a anunțat public moartea muzicianului. Ea a spus că acesta a murit din cauza unei boli pulmonare. Afecțiunea este cunoscută sub numele de „pneumopatie interstițială”. Este o boală imprevizibilă și agresivă.

Denny Laine a avut-o alături pe soția sa până în ultima clipă

Ea a menționat că a fost alături de el, ținându-i mâna și cântându-i melodiile preferate de Crăciun. Se întâmpla acest lucru în timp ce se afla, săptămâna trecută, la terapie intensivă.

Aceasta a fost descrierea postării sale, însoțită de o fotografie alături de soțul său.

„Am fost la căpătâiul lui, ţinându-l de mână, în timp ce îi cântam melodiile preferate de Crăciun (…) în timp ce se afla, săptămâna trecută, la terapie intensivă”, a spus soția lui Denny Laine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Denny Laine (@dennylaineofficialpage)

Paul McCartney a exprimat profundul său regret

Pe Instagram, Paul McCartney a exprimat profundul său regret la aflarea știrii despre trecerea în neființă a fostului său coleg din trupa Wings. Trupa s-a format în 1971, după despărțirea trupei The Beatles în 1970.

McCartney l-a caracterizat pe Denny Laine ca fiind „un cântăreț și chitarist excepțional”. Acesta a adus în memoria sa colaborarea lor în realizarea hitului lor mondial din 1977, „Mull of Kintyre”.

Faimosul cântăreț britanic în vârstă de 81 de ani a menționat că a exista o distanțare la un moment dat. Cu toate acestea, în ultimii ani, s-au reconectat. Împreună cu Denny Laine, Paul McCartney a împărtășit amintiri în această ultimă perioadă.

Co-fondator al trupei Wings

Cel mai renumit album al trupei Wings, care a dominat clasamentele din Marea Britanie și SUA, a fost „Band on the Run” din 1973. Trupa a continuat să existe până în 1981.

Denny Laine s-a născut în octombrie 1944 la Birmingham, Anglia, sub numele de Brian Hines. Se spune că a început să cânte la chitară de la o vârstă fragedă. El a fost influențat în alegerea sa de Chuck Berry și Django Reinhardt.

Amintiri minunate trăite alături de celebrul chitarist

Denny Laine a co-fondat The Moody Blues în 1964 alături de pianistul Mike Pinder, o trupă de rock progresiv și psihedelic care rămâne oficial activă, deși majoritatea membrilor săi originali nu mai sunt în viață.

Pe Instagram, Paul McCartney a adus aminte de „memoriile minunate din perioada petrecută alături de Denny când noi, membrii trupei The Beatles, eram în turneu cu The Moody Blues”, trupă din care Laine a plecat în 1965, după lansarea albumului lor de debut.