În urmă cu un an de zile, cei doi designerii de modă au ameninţat că vor închide business-ul în cazul în care vor fi forţaţi să plătească amenda de 343 de milioane de euro pentru evaziune fiscală. "Dacă merităm sentinţa, nu va mai fi nimic de spus. Dar nu o merităm, motiv pentru care, din nefericire, vom fi nevoiţi să închidem", a spus Gabbana, în vara anului trecut.

"Vom închide. Ce vă aşteptaţi să facem? Vom închide. Nu vom putea face faţă la aşa ceva. Este imposibil", a adăugat Domenico Dolce. Stiliştii italieni Domenico Dolce şi Stefano Gabbana au fost condamnaţi de Tribunalul din Milano la o pedeapsă de un an şi opt luni de închisoare pentru fraudă fiscală. Parchetul ceruse la sfârşitul lunii mai 2013 o pedeapsă de doi ani şi şase luni de închisoare, în acest proces, în primă instanţă. După ce au aflat decizia instanţei, avocaţii apărării au anunţat că vor face apel, fapt care suspendă executarea pedepsei.

Cei doi creatori de modă sunt acuzaţi de fraudă fiscală prin intermediul unei serii de firme fantomă – inclusiv Gado, un acronim al numelor lor de familie – din Luxemburg, în 2004 şi 2005, cărora le-au încredinţat controlul asupra mărcilor din grupul lor, cu scopul de a evita fiscul italian, în condiţiile în care acele firme erau în realitate administrate din Italia.

Acum magistrații italieni de la Curtea de Apel au decis condamnarea celor doi designeri la un an și jumătate. Totodată, judecătorii de la Milano au condamnat pe lângă cei doi crreatori de modă alte patru persoane în același proces.

"Am rămas fără cuvinte, sunt total perplex. Vom face fără niciun dubiu recurs la Curtea de Casaţie", a reacţionat imediat avocatul celor doi designeri, Massimo Dinoia.