Doi muncitori care lucrau pe şantierul Autostrăzii Transilvania din judeţul Cluj au murit, în noaptea de joi spre vineri, după ce au căzut de la înălţime, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj declanşând anchete în aceste cazuri, transmite Mediafax.

Şeful ITM Cluj, Emilian Roşca, a declarat că primul accident de muncă a avut loc la kilometrul 31 al Autostrăzii Transilvania, unde un muncitor care lucra la un pod în zona Crăieşti a căzut de la o înălţime de şapte metri. Acesta a fost transportat de urgenţă la spital, unde a decedat în cursul nopţii.

Muncitorul avea 44 de ani şi lucra la o firmă subcontractantă a Bechtel.

Potrivit lui Roşca, cel de-al doilea accident de muncă a avut loc în zona nodului rutier de la Gilău, în jurul orei 01.00.

Muncitorul lucra la montarea bordurilor la viaduct împreună cu alţi trei colegi şi a căzut de la o înălţime de 20 de metri. Colegii muncitorului căzut au sesizat Serviciul 112, iar un echipaj SMURD sosit la faţa locului a încercat timp de peste 40 de minute manevre de resuscitare, fără succes însă.

Muncitorul avea 47 de ani.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj a declanşat anchete în aceste cazuri.

În zona Gilău, un alt muncitor a căzut, joi, de pe un pilon al viaductului aflat în construcţie, dar accidentul de muncă este considerat „uşor”.

SURSA: Mediafax