Hotelul Novotel de pe Calea Victoriei va avea 330 de camere, un centru de afaceri, o galerie comerciala si o parcare subterana, iar lucrarile vor incepe in vara acestui an, hotelul urmand sa fie inaugurat la inceputul lui 2005. Novotel va fi amplasat strategic pe Calea Victoriei, vizavi de hotelul Continental, clasificat de asemenea la patru stele. ,,Deschiderea acestui hotel este o confirmare in plus a strategiei Accor de a reinvesti in Romania, in totalitate, beneficiile generate de filiala sa Ticket Service. Profitul Ticket Service s-a ridicat, atat in 2001 cat si in 2002, la 13 milioane de dolari,,, afirma Ivan de Ponteves, director general al companiei Ticket Service. Accor va avea drept partener de afaceri grupul francez Bouygues, care se ocupa de partea administrativa, adica de obtinerea autorizatiilor de constructie, de conceptia si de constructia imobilului. Acestea sunt planurile celor doua grupuri franceze, insa pana la semnarea unui contract si pana la turnarea fundatiei cladirii, partile se pot razgandi. Mai mult, Bouygues Romania si Bouygues Batiment controleaza Victoria Business Plaza (VBP), societatea care detine terenul de 4.000 de metri patrati pe care se va ridica hotelul. La VBP mai sunt actionari Primaria Capitalei, APAPS si Financiara. Calea Victoriei se numara printre cele mai scumpe zone din Bucuresti, un metru patrat de teren valorand, in medie, 800 de dolari.
Surse din industria hoteliera afirma insa ca cei doi parteneri nu sunt prea dornici sa lucreze unul cu celalalt. ,,Nu avem inca un contract, dar am semnat o scrisoare de intentie care prevede un acord de exclusivitate. De un an de zile lucram impreuna in permanenta. Este prea simplu spus ca nu ne intelegem in privinta costurilor. Proiectul include hotelul Novotel, o galerie de magazine si o parcare subterana. S-ar putea ca Bouygues sa investeasca in galeria comerciala, dar nu s-a luat inca nici o decizie in acest sens,,, precizeaza Cristian Musceleanu, directorul Bouygues Romania. La randul sau, Ivan de Ponteves afirma: ,,Proiectul treneaza pentru ca in prezent asteptam sa obtinem toate cele 24 de autorizatii de care avem nevoie pentru demararea constructiei. |n ceea ce priveste investitia Accor, suma nu este definitivata pentru ca proiectul nu este inca gata, iar diferenta dintre cele doua sume vehiculate (25 si 35 milioane dolari) provine din faptul ca nu am hotarat inca dimensiunile si dotarile camerelor,,. Oricum, directorul Bouygues admite faptul ca Accor nu poate avea acces la acest teren fara constructorul francez. Trebuie mentionat ca grupul Bouygues a construit si detine actiuni la World Trade Center si hotelul Sofitel (clasificat la patru stele), marca a grupului Accor. De asemenea, din grupul Bouygues face parte si compania Sorocam, care executa lucrari de infrastructura.
Accor este al treilea partener pe care Bouygues l-a cooptat pentru exploatarea terenului din Calea Victoriei. Initial, pe acest teren trebuia sa fie construita o cladire de birouri ce avea sa serveasca drept sediu pentru BRD-SociA