Acuzații foarte grave făcute de ministrul Muncii în funcție, Violeta Alexandru. Deținătoarea portofoliului de la Muncă arată că majorările de pensii au fost făcute fără un fundament științific.

Mai precis, Legea Pensiilor a fost modificată fără a exista un studiu al Casei Naționale de Pensii Publice în acest sens, acuză Alexandru, într-un mesaj postat pe internet:

”În mandatul meu, promisiunile se respectă.

Așa cum m-am angajat în urmă cu 3 săptămâni la audierea din Parlament, am căutat în toate Direcțiile Ministerului Muncii și Protecției Sociale și în instituțiile din coordonarea Ministerului TOATE Studiile realizate din 2017 până în prezent. Deciziile trebuie luate pe baza unor studii de specialitate”, a scris ministrul Muncii pe Facebook.”

”În zilele următoare voi continua publicarea acestor documente, transparent, pentru ca orice cetățean să poată avea acces ușor la ele. Precizez în clar care sunt direcțiile sau structurile de la care nu am primit niciun studiu/raport.

Doar un exemplu. Răspunsul fostului Președinte al Casei Naționale de Pensii Publice, la solicitarea mea de a îmi trimite toate studiile realizate. Într-o perioadă când Legea Pensiilor a fost modificată, CNPP nu a realizat nici măcar un studiu pe acest subiect. De aici începem”, a precizat Violeta Alexandru.

Publicăm mai jos documentul prezentat de ministru pe pagina sa de Facebook:

Sursa: FB Violeta Alexandru