Conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a întocmit o situație privind recepția autostrăzilor în acest an. Potrivit unui document întocmit de conducerea CNAIR – Direcția Dezvoltare Autostrăzi și Drumuri Expres, nouă loturi de autostradă se vor recepționa în acest an. În luna iulie, loturile 3 și 4 din autostrada Sebeș-Turda sunt primele secțiuni de șosea la patru benzi, în lungime totală de circa 28,7 km,inaugurate în acest an.
Tot luna viitoare se așteaptă a se recepționa și 3,6 km de autostradă, între Ogra și Iernut. August vine, potrivit documentului CNAIR, cu încă aproximativ 15 km de autostradă. Din datele privind stadiului proiectelor în derulare rezultă că cei 3,3 km din autostrada București-Ploiești se vor finalize în circa două luni. La acești 3,3 km de autostradă se adaugă cei 3 km finalizați de italienii de la Pizzarotti. Sfârșitul lunii august înseamnă finalizarea podului peste râul Someș pentru a conecta cei 8,7 km de șosea la patru benzi de autostrada Transilvania. Cei 8,7 km de autostradă sunt finalizați încă de anul trecut, oficialii CNAIR nu au deschis traficul pentru că nu exista podul peste Someş care să-l lege de restul secţiunii de autostradă spre Câmpia Turzii.
În acest an, oficialii CNAIR estimează că vor recepționa și 4,3 km de autostradă din lotul 2 Lugoj-Deva, o porțiune din această secțiune fiind relicitată. Din situația privind recepția autostrăzilor rezultă că 10,1 km de șosea la patru benzi, între Ungheni și Ogra se vor deschide traficului în cursul lunii octombrie. Peste patru luni este estimat că se vor inaugura cei 21 km din lot 3 al autostrăzii Lugoj-Deva.

Citește și: DOCUMENT: Autostrăzile pe care Guvernul vrea să le construiască cu banii privaţilor

Sfârșitul anului ar însemna deschiderea traficului pe cei aproximativ 22 km din autostrada Lugoj-Deva, lot 4.
Termenul de finalizare pentru lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva este condiționat de gradul de mobilizare al anreprenorului, condițiile climatic și aplicabilitatea  soluțiilor de remediere propuse de antreprenor.