Deși hotărârea de Guvern a fost adoptată în ședința de luni, se pare că aceasta nu avea avizele necesare, iar acesta a fost și motivul principal pentru care nu a putut fi publicată în Monitorul Oficial.

Totuși, aceasta a fost reintrodusă în ședința de vineri, iar ulterior a fost publicată.

În Monitorul Oficial a fost publicată, vineri seară, ”Hotărâre pentru modificarea şi completarea anexelor nr. 2 şi 3 la Hotărârea Guvernului nr. 553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, se arată în document.

Ce prevede documentul

Potrivit sursei citate, începând cu data de 1 august, masca devine obligatorie în spaţiile publice, chiar dacă este vorba de spaţii în aer liber, dacă Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă iau o decizie în acest sens.

Până în prezent, multe dintre judeţe au anunţat deja o astfel de măsură aplicabilă de sâmbătă.

De asemenea, terasele şi cluburile din unele zone ale ţării ar putea funcţiona cu restricţii stabilite de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat, vineri seară, că CNSU se va reuni online pentru a decide zonele în care terasele, cluburile şi alte localuri vor fi închise la ora 23.00.

SURSĂ FOTO INQUAM/Octav Ganea