Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri, 24 iulie, o lege extrem de importantă pentru operatorii economici.

Este vorba de decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum și pentru completarea Legii nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activități (PL-x 646/04.12.2019), potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Concret, operatorii economici care cumpără aparate de marcat electronice fiscale pot să scadă costul de achiziţie al acestora din impozitul pe profit datorat pentru trimestrul în care au fost puse în funcţiune.

“Contribuabilii care achiziţionează aparate de marcat electronice fiscale, scad costul lor de achiziţie din impozitul pe profit datorat pentru trimestrul în care au fost puse în funcţiune în cazul în care aceştia datorează impozit pe profit trimestrial, sau, din impozitul pe profit anual, în cazul contribuabililor care aplică sistemul anual de declarare şi plată a impozitului pe profit.

Sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe profit, potrivit prevederilor prezentei litere, se reportează în următorii 7 ani consecutivi. Recuperarea acestor sume se va efectua în ordinea înregistrării acestora, în aceleaşi condiţii, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit”, se arată în legea promulgată vineri de Klaus Iohannis.

Prevederea vizează persoanele juridice, fizice, cei care plătesc impozit pe profit şi microîntreprinderile. Proiectul de lege a fost iniţiat de către parlamentarii USR şi adoptat de către Camera Deputaţilor pe data de 30 iunie.