Acest lucru se face și prin politică, iar cea românească are multe femei care s-au dovedit de-a lungul timpului mai echilibrate și performante decât linia generală a discursului public de la noi. Politica românească a pornit la drum în 1990 cu doar 4,9% componență feminină în primul Parlament de după căderea comunismului. După ultimele alegeri am ajuns la 20% reprezentare feminină în Legislativ, o un salt semnificativ față de anii 90.

Parlamentul este un exemplu cu valoare statistică, dar femei românce se află și la conducerea Capitalei, în Comisia Europeană, în Parlamentul European sau la conducerea unor ministere din Guvernul României.

În Top 100 de femei de succes, care va apărea pe piață vineri 11 septembrie, prezentăm povestea de viață a celor mai importante 10 românce implicate în politică. Lista celor 10 a fost stabilită după o analiză a redacției Capital la care am luat în considerare realizările profesionale de până acum, puterea funcției pe care o ocupă, puterea de a inspira tinerele generații, dar și constanța în viața publică.

Sunt 10 femei care fac față cu brio într-o lume complicată, în care pericolele pândesc la fiecare pas și unde este nevoie de nervi tari și incisivitate.

Descoperă secretele leadershipului feminin în CAPITAL TOP 100 Femei de Succes, disponibil la punctele de difuzare a presei și online pe www.agoramag.ro  din 11 septembrie 2020.