Deputatul PNL Florin Roman susţine că este nevoie de desfiinţarea Secţiei Speciale de anchetare a magistraţilor, adăugând că „a ajuns un instrument politic de control asupra procurorilor”.

„PNL a depus un proiect similar, el a trecut prin adoptare tacită de Senat. Ne bucurăm că şi alte forţe parlamentare din opoziţie susţin acest lucru. Fără îndoială, este nevoie de desfiinţarea unei Secţii speciale care a ajuns un instrument politic de control asupra procurorilor”, a declarat deputatul liberal Florin Roman, la Parlament.

Deputatul USR Stelian Ion a declarat luni pentru Agerpres că marţi va depune la Parlament un proiect privind desfiinţarea SIIJ.

„Propunem desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie. Este o chestiune de consecvenţă din partea noastră. De la înfiinţarea acestei secţii am spus că este o mare greşeală. Lucrul acesta a fost confirmat şi de Comisia de la Veneţia, şi de atitudinea generală a magistraţilor, pe care am văzut-o ca reacţie faţă de existenţa şi activitatea acestei secţii şi mai ales de activitatea concretă din ultimul timp. Ni se confirmă toate temerile, în sensul în care pare că secţiile astea se ocupă mai mult de vendete şi de răfuieli cu procurorii care au îndrăznit să acceseze fapte de corupţie importante. (…) Nu trebuie să uităm de unde a venit, a venit din mintea lui Liviu Dragnea şi din dorinţa lui de a-şi subordona şi a găsi un instrument de subordonare a magistraţilor, de subminare a acestei puteri”, a susţinut deputatul.