DNA solicită redeschiderea dosarului lui George Maior la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Pe rolul Curţii Supreme a fost înregistrată o cerere din partea DNA, în care apar Tiberiu Urdăreanu, Gabriel Oprea şi Nicolae Dumitru. Este vorba despre dosarul care s-a deschis la denunțul lui Tiberiu Urdăreanu împotriva fostului şef al SRI, la acea dată director SRI, George Maior. Denunţul a fost depus în 2015. Motivul pentru care s-a solicitat redeschiderea acestui dosar este căprocurorii trebuie să se pronunţe şi cu privire la aspecte pe care nu le-au analizat în ancheta penală şi anume cu privire la George Maior.

După depunerea acestui denunţ, procurorii nu l-au înregistrat, ci s-au sesizat din oficiu, în urma denunţului, au creat un artificiu astfel încât să nu fie nevoiţi să îl treacă pe George Maior în sistem şi astfel l-au trecut pe Gabriel Oprea. Primul procuror de caz a fost Claudia Roşu, care a făcut cercetări, l-a audiat pe Nicolae Dumitru, pe Tiberiu Urdăreanu, Gabriel Oprea a fost trecut pe lista martorilor şi s-au administrat probe. În 2017, la plecarea Claudiei Roşu din DNA, dosarul a ajuns la procurorul Budăi care l-a rechemat pe Tiberiu Urdăreanu şi era audiat în calitate de denunţător. Atunci Tiberiu Urdăreanu a vorbit despre acest denunţ şi mai mulţi jurnalişti au aflat că ar putea exista un dosar privindu-l pe George Maior.

Cei din DNA au luat denunţul din acest dosar şi l-au trimis la departamentul martorilor sub acoperire – sunt informaţii pe surse – şi restul dosarului cu Gabriel Oprea l-au clasat. Denunţul a fost uitat la Direcţia martorilor sub acoperire, neexistând o soluţie pe acesta. Informaţia a ajuns a în spaţiul public şi ei sunt nevoiţi să închidă sau să continue cercetarea şi pe această parte de dosar. Gabriel Oprea nu avea cum să fie separat de George Maior pentru că, în 2014, Tiberiu Urdăreanu a deunțat faptul că i-a dat lui Gabriel Oprea, în sediul SRI Băneasa, la solicitarea lui George Maior, 500.000 de euro pentru finanţarea UNPR şi pentru a primi protecţie din partea SRI, la această discuţie participând şi Nicolae Dumitru „, a spus jurnalista Ana Maria Roman, în emisiunea „Sinteza Zilei” de la Antena 3.