Divorțul dintre Bill și Melinda Gates s-a finalizat! Cu ce avere a rămas fosta soție a miliardarului

Presa americană informează că după divorț, fosta soție a lui Bill Gates a intrat în posesia unor acțiuni în valoare de peste  1,8 miliarde de dolari din cadrul cadrul companiei Cascade Investment, care a fost fondată de Bill Gates din profiturile de la Microsoft. În plus, aceasta a mai intrat în posesia unor acțiuni în valoare de 309 milioane de dolari la AutoNation Inc.

Fosta soție a miliardarului, Melinda, deține  14,1 milioane de acțiuni la Canadian National Railway Co., în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de dolari. Această companie investește în imobilizare, energie și HoReCa.

Divorțul îl costă scump pe Bill Gates

Fondatorul Microsoft a coborât pentru prima dată mai jos de locul 3 în topul miliardarilor, în urma transferului către fosta soție a unor active ce valorează miliarde de dolari. Gates a fost depășit de fondatorul Facebook în privința averii personale.

Bill Gates, fondatorul Microsoft, a coborât o treaptă şi se află pe locul al cincilea, devansat de fondatorul şi CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume întocmit de revista Forbes.

Divorţul dintre Bill Gates şi Melinda French Gates, urmat de împărţirea bunurilor, este principalul motiv al coborârii miliardarului în clasament.

Gates s-a aflat pe lista miliardarilor încă din 1987 şi este pentru prima dată când coboară sub cea de-a treia poziţie de la lansarea topului prestigioasei reviste.

Compania de investiţii a lui Gates, Cascade Investment LLC (CAS), i-a transferat joi Melindei Gates acţiuni în valoare de 2,4 miliarde de dolari, valoarea netă a averii acesteia ajungând la 5,6 miliarde de dolari.

Bill îi transferase deja acţiuni în valoare de 3,2 miliarde de dolari în mai, după ce cuplul a anunţat destrămarea mariajului.

Averea lui Bill Gates valorează în prezent 129,6 miliarde de dolari, în timp ce Zuckerberg, cu 132 de miliarde de dolari, ocupă poziţia a patra.