Distribuitorul de gaze Distrigaz Sud, deţinut de GDF SUEZ, îşi schimbă numele în GDF SUEZ Energy România, a anunţat, azi, grupul francez de utilităţi.

„Vom continua să dezvoltăm activităţile comerciale, lansând produse din ce în ce mai adaptate nevoilor clienţilor noştri”, a declarat directorul general al GDF SUEZ Energy România, Yvonnick David, potrivit Mediafax.

GDF SUEZ este prezent pe piaţa energetică locală prin furnizorul de gaze naturale şi de servicii GDF SUEZ Energy România, distribuitorul de gaze naturale Distrigaz Sud Reţele şi a operatorilor de înmagazinare a gazelor Amgaz şi Depomureş.

GDF SUEZ activează, de asemenea, în sectorul serviciilor energetice, prin firmele Trapec şi Axima, şi în cel al activitǎţilor de mediu. Totodată, grupul este unul dintre cei şapte investitori care vor construi reactoarele nucleare 3 şi 4 la centrala de la Cernavodă şi participă şi la construcţia unei centralei termice la Borzeşti, împreună cu compania de stat Termoelectrica.

Grupul a raportat o creştere a vânzărilor cu 11,7% în primul trimestru din acest an, la 25,56 miliarde de euro, şi un profit înainte de calcularea dobânzilor, taxelor, deprecierii şi amortizării (EBITDA) mai mare cu 14,7%, de 5,3 miliarde de euro.

GDF a preluat în 2005, de la statul român, compania de distribuţie a gazelor Distrigaz Sud. Ulterior, GDF a fuzionat cu grupul belgian SUEZ.

SURSA: Mediafax