Cea mai recentă investiţie finalizată anul acesta este staţia electrică din Mioveni a cărei valoare se ridică la 7,2 milioane de lei cu TVA. 

"Peste 16.700 de clienţi, printre care şi Automobile Dacia, beneficiază începând din luna februarie de investiţia în cea mai importantă staţie de transformare din judeţul Argeş – staţia electrică de la Mioveni (pusă în funcţiune în anul 1977). Investiţia în modernizarea staţiei aduce beneficii consumatorilor: creşte gradul de siguranţă în alimentarea cu energie electrică; reduce timpul de remediere şi numărul persoanelor implicate în remedierea unei avarii – de la minimum 4 persoane înainte de modernizare, la o singură persoană în prezent; reduce numărul întreruperilor accidentale în alimentarea cu energie electrică; reduce semnificativ fluctuaţiile de tensiune; creşte capacitatea de distribuţie a energiei electrice în concordanţă cu nevoile din ce în ce mai mari de consum ale judeţului Argeş", precizează sursa citată. 

Alte investiţii realizate de companie au vizat Colegiul Tehnic Energetic Craiova, care va avea un laborator electric modernizat cu o investiţie de peste 16.000 euro constând în lucrări de amenajare, materiale educaţionale, echipamente electrice, mobilier şi panouri didactice. 

De altfel, compania derulează proiectul pilot Ucenic Electrician, care se adresează unui număr de 48 de elevi şi se desfăşoară concomitent în Liceul Tehnologic Astra Piteşti, respectiv Colegiul Tehnic Energetic Craiova, în parteneriat cu Inspectoratele Şcolare Judeţene Argeş şi Dolj şi Asociaţia ROI. Programul face parte din strategia de responsabilitate socială (CSR) a companiei. 

CEZ este controlat de statul ceh, care deţine aproximativ 70% din acţiuni. Grupul este prezent pe piaţa românească din anul 2005, odată cu preluarea companiei de distribuţie Electrica Oltenia SA. 

AGERPRES