În urma acestei redimensionări a personalului, numărul angajaţilor băncii va ajunge la 260.000, cel mai redus nivel din anul 2008, când BofA a cumpărat societatea de credite imobiliare Countrywide şi banca Merrill Lynch. Astfel, ea va pierde locul întâi în clasamentul ce ierarhizează băncile americane în funcţie de numărul de salariaţi şi va fi surclasată la acest capitol de JPMorgan Chase şi Wells Fargo.
Potrivit documentului citat, reducerea de personal face parte dintr-o strategie ce vizează ca BofA să devină mai puţin dependentă de operaţiunile cu grad ridicat de risc şi să sporească vânzarea de servicii către clienţii deja existenţi. Noua BofA va închide anul acesta încă 200 de sucursale, pe lângă cele 178 închise anul trecut, şi îşi va restrânge activitatea în sectorul creditelor imobiliare, aflat la originea dificultăţilor sale recente.
După ce Brian Moynihan a preluat conducerea băncii în anul 2010, aceasta a cedat numeroase active considerate fără importanţă strategică, valoarea totală a activelor sale scăzând cu 7% şi însumând în prezent 2.160 de miliarde de dolari, ea fiind depăşită şi la acest capitol de JPMorgan.
Publicaţia americană mai subliniază că planurile BofA prevăd suprimarea a 30.000 de posturi până la sfârşitul anului viitor şi economisirea a 8 miliarde de dolari anual până în anul 2015.
Sursa: Agerpres