Apple va intra pe piaţa chineză cu aşa-zisul iPhone ieftin, însă nu orice utilizator şi-l va putea permite de vreme ce preţul unui exemplar va fi de 700 de dolari. Foarte important este rezultatul negocierilor dintre Apple şi China Mobile, cel mai mare operator de telefonie mobilă din lume, cu 700 de milioane de clienţi. Dacă chinezii vor accepta să vândă telefoane Apple în reţeaua lor este clar că aceştia vor cere ca preţul să fie subvenţionat. În Statele Unite şi în Europa, Apple interzice operatorilor de telefonie mobilă să ofere reduceri la terminalele iPhone.

Noile telefoane Apple, iPhone 5C şi 5S, vor fi disponibile în China şi SUA în acelaşi timp, ceea ce reprezintă o premieră. Analiştii spun că varianta aurie a iPhone 5S a fost gândită pentru chinezii bogaţi care vor să epateze cu smartphone-ul aşa cum fac şi cu bijuteriile. De asemenea, din punct de vedere software, americanii au introdus funcţii care permit instalarea mai uşoară a serviciilor de e-mail chinezeşti.

Piaţa de telefoniei mobilă creşte rapid în China, anul trecut depăşind piaţa americană. Majoritatea chinezilor preferă, însă, telefoanele Android ieftine care pot fi cumpărate cu mai puţin de 100 de dolari, produse de companii precum Xiaomi, Huawei şi ZTE.

Apple ocupă locul 6 pe piaţa chineză, produsele sale înregistrând o scădere de 4 procente în al doilea trimestru al acestui an comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.  Pe 20 septembrie, când telefoanele Apple vor fi livrate în China, acestea vor intra şi în oferta altor doi operatori, China Unicom şi China Telecom, care împreună au 400 de milioane de clienţi.