Președintele Klaus Iohannis a anunțat ce se întâmplă după 1 iunie, menționând cu după această dată nu va mai fi nevoie de declarație pentru a ieși din localitate.

„Deplasările în afara localității, de la 1 iunie vor fi libere. Nu va mai fi nevoie de declarație. În ce privește competițiile sportive, se vor putea relua competițiile sportive începând din 1 iunie dar pentru sporturile care se practică afară”, a spus președintele.

El a susținut că tot de la 1 iunie se va putea merge la plajă iar terasele vor fi redeschise. Totodată, va fi reluat transportul internațional rutier și feroviar. Tot de la 1 iunie vor deveni posibile spectacolele în aer liber cu un număr de până la 500 de spectatori.

La ședința de la Palatul Cotroceni a participat premierul Ludovic Orban alături de mai mulți miniștri, printre care ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu și șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.