Ce spune Ludovic Orbna în legătură cu alocațiile copiilor

Ludovic Orban a anunțat că vrea să elimine alocațiile și să se înlocuiască. Voucherele ar fi varianta mai potrivită pentru elevi, în loc de alocații, consideră premierul desemnat, arată Antena 3.

”Am dat un exemplu, în alte țări, pentru a stimula familiile cu mai mulți copii, există o reducere a impozitului, tot o formă de sprijin al familiei. Se pot găsi soluții prin care să ne asigurăm că banii vor fi cheltuiți numai în interesul copilului, de exemplu, voucherele. Deocamdată n-am luat nicio decizie. Vom lua o decizie în această privință” a spus Ludovic Orban.

Marius Budăi intervine

”Nu știu de unde vin ei cu astfel de variante. Aceste discuții nu se aruncă astfel în spațiul public. Ele trebuie discutate în arcul guvernamental sau în Parlament, dar nu se aruncă astfel de subiecte în spațiul public, în acest fel. Nu poți să vorbești despre veniturile oamenilor în acest fel.

Dacă se dorește ca toate alocațiile de stat să fie transformate în vouchere, aici este vorba despre tipăritură, despre multe detalii tehnice. Nu cred că este necesar pentru bugetul de stat o astfel de cheltuială.”, a spus Marius Budăi, la Antena 3.