Pandemia a cauzat pierderi de 1,29 miliarde euro pentru Disney, în ultimele trei luni, după ce coronavirusul fost cauza închiderii parcurilor tematice din întreaga lume și a încetării filmărilor, informează DC News.

Parcuri închise, filme amânate

Cea mai mare companie media din lume a transmis că venitul operațional din primul trimestru al anului 2020 a scăzut cu 37%, la 2,22 miliarde euro, după ce a fost nevoită să închidă parcurile, să anuleze croazierele și să amâne viitoarele producții.

Lovituri în cascadă

Disney a fost printre primele firme americane care să simtă impactul crizei de coronavirus. Parcurile din Shanghai și din Hong Kong au fost închise încă din ianuarie, iar sediul din Japonia urmat aceeași soartă, în februarie. Martie a fost luna în care restul operațiunilor din SUA și Europa au fost, la rândul lor, oprite.

Noroc cu streamingul…

Cu toate că pierderile de ordinul miliardelor de euro au afectat compania, Disney+, serviciul de streaming al Disney, a beneficiat de măsurile de restricție impuse de autorități. Disney+ avea 33,5 milioane de abonați până la finalul lunii martie, iar ținta de 50 milioane abonați a fost doborâtă în aprilie.

Miza pe China

Directorul general al Disney, Bob Chapek, a explicat într-o conversație cu analiștii financiari că compania sa „are parte de semne încurajatoare de reîntoarcere graduală la o formă de normalitate în China” și că va deschide Disneyland în Shanghai pe 11 mai, printr-o abordare bazată pe mai multe faze. Acțiunile Disney ajunseseră la un maxim istoric înainte de pandemie. În 2019, șapte filme Disney au generat peste echivalentul un miliard de dolari (920 mil. euro), printre care „Avengers: Endgame”, „Frozen II” și „Regele Leu”.