Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, s-a întâlnit, luni, cu secretarul general al Dacia-Renault, Gabriel Sicoe. Reprezentantul companiei a avansat ca termen pentru finalizarea discuţiilor privind majorarea salariilor angajaţilor această săptămână, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Economiei.

În acelaşi timp, Gabriel Sicoe a ridicat problema ‘voucherelor’ din Programul ‘Rabla’, arătând că acestea nu sunt suficiente, faţă de cele 20.000 de ‘vouchere’ alocate, pentru acest an fiind necesare, în opinia sa, circa 45.000.

Ministrul Varujan Vosganian a menţionat că, în situaţia în care va fi ridicată, în şedinţa de Guvern, problema creşterii numărului de ‘vouchere’ din Programul ‘Rabla’, va face precizarea că numărul alocat nu este suficient în comparaţie cu cerinţele pieţei, este menţionat în comunicat.

Conducerea Dacia-Renault discută, în aceste zile, cu reprezentanţii sindicali pe tema majorărilor salariale pentru acest an. Negocierile pe marginea noului contract colectiv de muncă de la Dacia au început pe 20 februarie şi până în prezent s-au desfăşurat 14 şedinţe de negociere. Pe 20 martie, o parte dintre salariaţii Uzinei Vehicule Dacia de la Mioveni au întrerupt lucrul, pe fondul nemulţumirilor legate de evoluţia negocierilor privind contractul colectiv de muncă. Protestul spontan s-a încheiat după o zi.
Dacia exportă circa 90% din producţie şi a vândut aproximativ 360.000 de automobile la nivel mondial anul trecut, cu 4,8% mai mult faţă de 2011.
Sursa: Agerpres