"Este evident că există cerere pe piața din România pentru conținut de calitate în format HD, iar canalele care oferă documentare se numără printre cele mai apreciate în acest context. Decizia de a lansa Discovery Turbo Xtra HD și Discovery Science HD este o nouă dovadă a angajamentului nostru faţă de această piaţă, răspunzând în același timp cererii telespectatorilor și partenerilor noștri, care își doresc conținut de cea mai bună calitate," a declarat Katarzyna Kieli, Președinte Discovery Networks Europa Centrală și de Est, Orientul Mijlociu și Africa.   

Discovery Turbo Xtra HD este un canal premium care se adresează pasionaţilor de mașini, dezvăluindu-le culisele industriei auto şi cele mai importante inovaţii din domeniu. Telespectatorii pot urmări unele dintre cele mai dinamice programe din portofoliul Discovery despre industria auto și inginerie, tehnologie și gadgeturi, grupate în seri tematice. Astfel, luni și marți aflați totul despre cele mai noi gadgeturi, miercuri urmăriți competiții incredibile de construit mașini, joia este dedicată transformărilor spectaculoase ale unor rable în supermașini, iar vineri vă îmbogățiți cunoștințele cu informații despre cele mai tari realizări tehnologice în domeniu

Tot de azi, Discovery Science HD este disponibil abonaților Orange TV și iNES IPTV. Ambele canale sunt subtitrate în limba română. În prezent, portofoliul local de canale HD al Discovery mai include Discovery HD Showcase și Animal Planet HD.  

Discovery Science HD este canalul care prezintă cele mai interesante aspecte din diverse domenii ale ştiinţei şi tehnologiei, acum în format de înaltă definiţie. Canalul îşi aduce telespectatorii mai aproape de cele mai originale experimente ştiinţifice şi cele mai importante noutăţi din domeniu, prezintă direcţii interesante de cercetare şi în acelaşi timp îşi delectează publicul cu cele mai noi gadget-uri.