Informaţia a fost confirmată în mod oficial de un purtător de cuvânt de la Uber.

Cinci dintre principalii investitori de la Uber, inclusiv fondul Benchmark, i-au cerut lui Kalanick să demisioneze cât mai repede, considerând că Uber are nevoie de o schimbare de leadership, potrivit AGERPRES.

“Iubesc Uber mai mult decât orice altceva pe lume şi, în acest moment dificil din viaţa mea privată, am acceptat cererea investitorilor de a demisiona astfel încât Uber să poată să se concentreze pe construcţie în loc să fie distrasă de o nouă dispută”, a menţionat Kalanick într-un comunicat remis The New York Times.

Travis Kalanick, cel care în anul 2009 a fondat Uber, le-a transmis angajaţilor companiei săptămâna trecută că va renunţa la funcţia de CEO, însă această plecare trebuia să fie una cu caracter provizoriu, fiind legată de mai multe probleme personale ale acestuia.

În anul 2009 compania Uber a fost fondată în SUA, iar în februarie 2015 a fost pusă în practică şi în România, la Bucureşti, cu trei servicii: uberX, UberSELECT şi Uber Child Seat-. Purtătorul de cuvânt Uber pentru România şi regiunea Balcani, Alexandra Corolea, informa în urmă cu o săptămână că 300.000 utilizatori Uber au folosit cel puţin o dată serviciile platformei, dintre care 250.000 în Bucureşti.