"Indexarea în funcţie de rata inflaţiei în Rusia a fost aprobată şi o vom respecta", a spus Alekperov, adăugând că Lukoil intenţionează să plătească în continuare dividende interimare. 

De asemenea, Vagit Alekperov a spus că băncile au devenit mai stricte în relaţia cu Lukoil, după ce administraţia de la Washington a dat publicităţii o listă a oligarhilor ruşi. "Băncile solicită materiale suplimentare. Procedurile vor fi mai complicate. Astfel de liste sunt dăunătoare", a spus Alekperov, scrie Agerpres. Luna trecută, Trezoreria SUA a dat publicităţii o listă de oameni de afaceri ruşi care ar avea legături strânse cu Kremlinul, listă pe care figurează şi Vagit Alekperov, directorul general de la Lukoil. 

Separat, Lukoil a anunţat că în 2017 producţia sa de hidrocarburi a crescut cu 2,4% până la 2,234 milioane barili echivalent petrol (boe) pe zi, chiar dacă producţia de petrol a scăzut cu 5% până la 87,4 milioane tone. În schimb, producţia de gaze naturale realizată de Lukoil a crescut cu 15,7% în ritm anual, până la 28,8 miliarde metri cubi. De asemenea, producţia realizată la rafinăriile grupului Lukoil a crescut cu 1,8% în anul 2017 până la 67,2 milioane tone. 

Lukoil este al doilea mare producător de ţiţei din Rusia, cu rezerve dovedite de hidrocarburi care se ridică la aproximativ 1,3% din rezervele globale. 

Lukoil România este unul dintre liderii pieţei petroliere româneşti, având o cotă de aproximativ 20% din piaţa totală de produse petroliere. În prezent, compania Lukoil România deţine rafinăria Petrotel şi comercializează carburanţi printr-o reţea de 300 de staţii de distribuţie.