Directorul general al grupului elen de telecomunicaţii OTE, Panagis Vourloumis, va fi trimis în judecată pentru abuz de încredere pentru o serie de contracte de achiziţie supraevaluate în valoare de 54 de milioane de euro semnate cu grupul german Siemens şi grupul elen Intracom, a declarat vineri o sursă judiciară.

Decizia de trimitere în judecată vine în urma unei anchete demarate în 2005, ca urmare a articolelor apărute în presă, vizând o serie de contracte supraevaluate de achiziţie de materiale semnate de OTE cu Intracom şi Siemens între 2003 şi 2006, perioadă în care OTE (Hellenic Telecommunications) era o companie semi-publică.

Alături de Panagis Vourloumis, numit în funcţie în anul 2004 de fostul guvern conservator, va fi judecat şi fostul director general de la OTE, Georges Ioannidis, pentru aceleaşi acuzaţii.

Conducerea OTE şi relaţiile sale cu prestatorii de servicii au fost deseori criticate în ultimii ani şi fac obiectul unor anchete parlamentare şi juridice în urma acuzaţiilor de mită plătită de compania germană Siemens pentru a-şi adjudeca contracte legate de Jocurile Olimpice din Atena în 2004.

SURSA: Agerpres