"Consiliul de Administraţie al Rosbank a demarat procedura de revocare a lui Vladimir Golubkov în calitate de director general al Rosbank", a informat grupul bancar francez într-un comunicat. Interimatul va fi asigurat de Igor Antonov, sub supervizarea preşedintelui Consiliului de Administraţie de la Rosbank, Didier Hauguel, a precizat Societe Generale. De asemenea, banca franceză, care deţine 82% din acţiunile Rosbank, a precizat că a angajat firma de audit Deloitte pentru a demara o investigaţie suplimentară.

Grupul Societe Generale şi-a reafirmat însă ‘angajamentul faţă de piaţa din Rusia, care constituie o regiune cu un potenţial puternic de dezvoltare’. Rosbank numără peste trei milioane de clienţi şi este prezentă în 340 de oraşe din Rusia, a doua mare piaţă pentru Societe Generale.

Acuzat că a primit o mită de 5 milioane de ruble (159.600 de dolari), Vladimir Goloubkov a fost inculpat săptămâna trecută pentru corupţie şi riscă până la şapte ani de închisoare. În acelaşi dosar a mai fost arestată şi vice-preşedinta Rosbank, Tamara Polianitsyna.

Grupul Societe Generale este unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 154.000 de angajaţi şi 32 milioane de clienţi în întreaga lume. Principalele sale pieţe bancare internaţionale pentru Societe Generale sunt Rusia şi România. BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor.
Sursa: Agerpres