Citând surse anonime, cotidianul Helsingin Sanomat susţine că Richard Green va pleca de la Nokia până la finele acestui an nemulţumit de decizia grupului de a renunţa să lanseze telefoane mobile care funcţionează pe baza sistemului de operare MeeGo.

Nokia, cel mai mare producător mondial de telefoane mobile, a confirmat că Richard Green şi-a luat un concediu din motive personale, dar a refuzat să comunice data la care se va întoarce sau să ofere alte detalii.

Acest anunţ se adaugă unui şir de lovituri pe care grupul finalndez le-a încasat în ultima perioadă, în condiţiile în care cota sa de piaţă pe segmentul smartphone s-a diminuat în detrimentul telefoanelor iPhone produse de Apple şi a dispozitivelor echipate cu sistemul de operare Android produs de Google. Recent, Fitch a retrogradat Nokia la ‘BBB minus’ de la ‘BBB plus’ cu perspectivă negativă. De asemenea, o altă mare agenţie de rating, Moody’s Investors Service, a plasat ratingul Nokia sub supraveghere pentru o posibilă retrogradare.

În luna februarie a acestui an, directorul general de la Nokia, Stephen Elop, a anunţat o restructurare radicală a grupului, restructurare care inlcude şi renunţarea la platforma software Symbian în favoarea sistemului de operare Microsoft.
SURSA: Agerpres