Măsura a fost luată pentru ca beneficiarii care nu au depus încă documentele necesare pentru a primi acești bani să o poată face şi în acest week-end.
”Având în vedere faptul că termenul limită pentru depunerea documentelor la Direcţiile Agricole Judeţene (DAJ) este 15 octombrie 2012- pentru acordarea ajutoarelor de minimis în vederea compensării efectelor fenomenului de secetă manifestat în anul agricol 2011 – 2012 asupra culturilor agricole, conducerea MADR a decis că, în perioada 12-14 octombrie 2012, programul de lucru la toate Direcțiile Județene Agricole  va fi unul normal, adică, între 8.30  și 16.30”- se arată în comunicatul MADR-. Decizia a fost comunicată responsabililor din teritoriu în data de 11 octombrie 2012, de către secretarul de stat, Daniel Botănoiu, în cadrul unei videoconferinţe.

Reamintim că ajutorul de minimis, în valoare de 100 de lei noi la hectar, se acordă celor care cultivă între 1 și maximum 10 hectare de teren agricol. Este vorba de persoane fizice, persoane fizice autorizate, intreprinderi mici, intreprinderi familiale, constituite conform Ordonanţei de urgenţă nr. 44 din 2008, precum şi orice alte forme asociative, cu sau fără personalitate juridică, constituite conform legii, care lucrează maximum 10 ha de teren agricol.
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale estimează că vor primi acest ajutor financiar circa 600 de mii de fermieri, care cultivă în total circa 1,9 milioane de hectare. Potrivit ministrului agriculturii, Daniel Constatntin, valoarea totală a sprijinului este estimată la 42,8 milioane de euro. Plățile urmează să fie făcute începând cu data de 1 noiembrie.