La Milano, milionarul român s-a cazat într-un hotel de cinci stele sub numele de Mr. Jones. El intenţionează să se stabilească, după recuperarea necesară intervenţiei chirurgicale, în Marea Britanie şi să-şi mute toate afacerile într-un paradis fiscal

Cum din viaţa magnatului a dispărut de ceva vreme soţia acestuia, Rodica, de care se pare că are de gând să divorţeze, Patriciu a desemnat- o pe chinezoaica Melanie Anne Chen (43 de ani), femeia care are grijă de finanţele lui, să-i transfere afacerile într-un paradis fiscal, unde taxele sunt foarte mici. Melanie Chen are o poveste interesantă. Ea l-ar fi cunoscut pe român pe vremea când era angajată la Morgan Stanley, companie care a asigurat consultanţă vânzării Rompetrol către kazacii de la KazMunaiGaz. Asiatica a devenit celebră după ce şi-a dat în judecată propria companie pe motiv de discriminare. Pentru a evita un scandal de proporţii, firma i-a oferit un post de directoare, iar Melanie şi-a retras plângerea.

În ţară, firmele lui Patriciu au numeroase probleme financiare şi juridice. Din cauza datoriilor acumulate la diverse bănci, mai multe proprietăţi ale milionarului sunt la un pas de executare.
Sursa: Libertatea