Astfel, tot mai multe modele care lucreaza in industria videochatului se mandresc cu locul lor de munca. Iar daca acest lucru se reflecta pana acum doar in numarul foarte mare de modele care lucrau de la studio sau de acasa, in momentul de fata tot mai multe dintre acestea aleg sa iasa in fata publicului din Romania pentru a povesti mai multe despre ceea ce inseamna, cu adevarat, jobul de model de videochat.

 

La finalul evenimentului European Summit Prague 2017, Maria Necula – managerul de dezvoltare al studioului de videochat Best Studios din Bucuresti, ne-a oferit un scurt interviu referitor la dinamicitatea acestui domeniu, sintetizand motivele pentru care tot mai multe modele aleg sa isi faca publica identitatea, oferind in acelasi timp detalii despre jobul care le-a adus independenta financiara.

 

"Ca in fiecare alt domeniu de activitate, fiecare persoana care ajunge la un anumit nivel financiar doreste sa le oferte celor din jur o privire de ansamblu referitoare la atuurile si abilitatile care le sunt necesare pentru a accede in respectivul domeniu. Asa cum o afirma statisticile, Europa de Est, in special Romania, detine o cota considerabila din perspectiva modelelor care sunt active in cadrul platformelor de videochat, iar acest trend a crescut si mai mult in ultimii doi, trei ani. Bineinteles, fiecare fata care isi doreste sa se initieze in lumea videochatului are nevoie de sfaturi si pareri sincere din partea altor modele de succes din industrie. Povestile reale nu doar ca inspira, ci reprezinta si o puternica doza motivationala. Sa vezi ca o persoana care a pornit dintr-o situatie asemanatoare cu cea in care te gasesti tu si a ajuns intr-un an sa castige mult mai mult decat o va putea face o persoana care activeaza de ani buni in domeniile de top ale Romaniei, precum IT, consultanta sau avocatura reprezinta un adevarat imbold."

 

Asadar, inca o data se adevereste faptul ca oamenii au tendinta de a se identifica usor cu persoanele din jurul lor care au trait experiente asemanatoare cu ale lor si care si-au gasit motivatia in aceleasi surse.

 

"Mai mult decat atat, fetele care doresc sa devina modele de top in industria videochatului vor sa vada in fata lor o figura palpabila, o persoana cu defecte si calitati care a reusit sa se autodepaseasca si sa treaca peste mentalitatea restrictiva a celor din jur. De foarte multe ori, fetele care doresc sa opteze pentru un job in videochat se lovesc de barierele imaginii perfecte, iar din aceasta cauza modelele de top de la Best Studios doresc sa clarifice si sa ierarhizeze toate aceste abilitati care le sunt necesare fetelor fara experienta pentru a-si indeplini visele prin intermediul acestui job. "

 

Diana, modelul Best Studios care tocmai a castigat premiul Best Live Cam Model Studio la cea de-a 7-a editie Ynot Awards Gala ne marturiseste ca nu ar fi reusit sa ajunga Best Model daca nu ar fi beneficiat de sprijinul constant al echipei pe care a intalnit-o la studio.

 

"Asa cum bine stiti, in Romania exista in jur de 100.000 de modele de videochat. Sa fii cel mai bun model nu este un lucru usor, ci implica foarte multa seriozitate si dedicare. Tocmai de aceea doresc sa le spun fetelor care doresc un job in videochat ca, pe langa aspect, exista un alt pachet de calitati care te poate transforma intr-un model de top: ambitie, perseverenta, seriozitate, deschidere si vointa. Insa si acel pachet de calitati trebuie sa fie slefuit de cei mai buni oameni din industrie, care nu doar ca te vor pune in valoare astfel incat sa castigi mai mult de la luna la luna, ci te vor alimenta constant cu motivatie pentru a-ti atinge obiectivele. "

 

La intrebarea referitoare la motivele care au determinat-o sa opteze pentru un job in domeniul videochatului, Diana s-a raportat la oportunitatile si noutatile de care se loveste in fiecare zi la locul de munca.

 

"Daca esti o personalitate exuberanta, care se plictiseste usor si isi doreste un mediu de lucru captivant si dinamic, atunci nu te vei identifica usor cu jobul de birou, mai ales daca doresti sa ai timp pentru calatorii si pentru micile activitati sociale care iti aduc zambetul pe buze. Mie imi place sa cunosc oameni, sa comunic foarte mult si sa-i ajut pe cei din jurul meu sa capete o gandire pozitiva. Iar daca un astfel de job imi poate aduce si castigurile la care am visat, atunci de ce sa nu-mi urmez visul?"

 

"Romania este considerata a fi capitala europeana a videochatului, iar acest aspect conduce la un grad intens de competitivitate intre modele", afirma Maria Necula. "Iar pentru un model de top, un premiu castigat in cadrul unei gale de lux precum Lalexpo sau Ynot Awards Gala devine cea mai mare multumire personala si profesionala".

 

"Daca iti arati tie ca te poti autodepasi, de ce sa nu le arati si celor din jur? Sunt atatea fete care isi doresc sa lucreze intr-un mediu dinamic si nu stiu spre ce anume sa se orienteze, astfel incat sa beneficieze de un program flexibil, de o echipa care le ofera training si suport, dar si de un salariu net superior oricarui pachet pentru posturile de entry – level din Romania", ne intreaba Best Social Media Star – Lavinia, model in cadrul studioului Best."

 

Asadar, domeniul videochatului nu castiga doar la capitolul financiar, oferind modelelor de top cele mai mari castiguri din Romania la ora actuala, ci bifeaza un mare plus si la capitolul dinamism, inovatie si noutate – trei aspecte care cu greu mai pot defini un job contemporan.