"Al treilea act normativ modificat de OUG de astăzi se referă la OUG 34/2013 privind organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor permanente şi pentru modificarea şi completarea Legii Fondului funciar, Legea 18/1991. Practic, prin această modificare corectăm o eroare materială care s-a produs în actul legislativ şi modificăm anul de cereri 2014 cu anul de cereri 2015. Această modificare ne permite ca începând cu data de 16 octombrie 2014, deci în numai două săptămâni de zile, să începem plăţile pentru Axa II din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Avem în jur de 400 de mii de beneficiari care aşteaptă avansurile pe Axa II cu o sumă de 618 milioane de euro care începe a fi plătită din 16 octombrie", a declarat ministrul Agriculturii.

Daniel Constantin a explicat că în afară de aceste sume, tot din 16 octombrie se va începe plata a 79 de euro pe hectar pentru peste 1 milion de beneficiari care au depus cereri de plată pentru producţia vegetală şi pentru suprafeţele de teren pe care le-au lucrat în această perioadă.

"Efortul bugetar este 680 de milioane de euro, fonduri care sunt puse la dispoziţia Ministerului Agriculturii din Trezoreria Statului, după care, sigur, comunitatea europeană va rambursa într-un interval de timp toate sumele pe care noi le-am plătit cu titlul de avans. Deci, în total avem aproximativ 1,3 miliarde de euro care vor pleca pentru fermieri atât pe Pilonul I, ca plăţi directe, cât şi pe Pilonul II, aşa cum vă spuneam, măsuri de agromediu, din PNDR", a mai declarat ministrul Agriculturii.AGERPRES