COTAR anunţă, de asemenea, că transportatorii din Romania pregătesc mega-protestul RCA. Protestul naţional va avea loc în perioada 14 -15 septembrie, însă până transportatorii vor protesta într-o forma inedită, spun reprezentanţii Confederaţiei – claxonarea sediilor Guvernului şi ASF.

Protestatarii vor avea lipite pe parbriz, în partea dreaptă, o coală de hârtie cu mesajul 'Protest RCA'.

"Aceasta este prima formă de protest paşnic din Bucureşti, din această vară, pe care atât transportatorii, cât şi persoanele fizice nemulţumite de preţul de lux al unui RCA, care culmea, nu despăgubeşte în caz de daună. Conducerea instituţiei cu rol de protecţie a consumatorului de asigurări, respectiv ASF, simulează grija faţă de consumator, fiind de fapt, artizanii din umbră a acestui genocid al transportatorilor români", a spus Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR.

Actuala forma paşnică de protest va debuta din 16 august şi nu va fi sistată decât după rezolvarea costului de prima RCA.

Totodată, începând din 16 august până la data soluţionării preţului primei RCA, toate autovehiculele de marfă vor reduce viteza de circulaţie în întreaga ţară, până la limita evitării oricărui pericol timp de minim 2 ore (între orele 10,00-12,00).

Preşedinte COTAR avertizează că "Dacă până la data de 15 septembrie, problema preţului RCA nu va fi rezolvată, transportatorii vor scoate cheia de contact din toate camioanele, taxiurile, maşinile de transport persoane, aflate pe toate drumurile publice".