Confruntat cu pierderi importante, Grupul Digi a apelat la un contract de facilitate sindicalizat pentru a apropia redresarea financiară. AdvertisementDigi Communications (simbol bursier DIGI), compania mamă a RCS&RDS, a anunţat pierderi de 17,6 milioane euro în primul trimestru al acestui an, de la un profit net de 14,8 milioane euro în perioada similară a anului anterior.

Grupul Digi a încheiat un contract de facilitate sindicalizat de 150 milioane euro, ce poate fi majorat până la 250 milioane euro, urmând să fie folosit pentru investiţii, arată un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Facilitatea de credit este contractul prin care o instituție de credit, o instituție financiară nebancară sau orice altă entitate autorizată prin lege specială, denumită finanțator, se obligă să țină la dispoziția clientului o sumă de bani pentru o perioadă de timp determinată sau nedeterminată.

”Societatea doreşte să îşi informeze investitorii şi acţionarii că, la data de 31 iulie 2019, RCS&RDS (subsidiara din România a societăţii -RCS&RDS), în calitate de împrumutat şi garant iniţial, Digi Távközlési és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (subsidiara din Ungaria a RCS&RDS – Digi Kft.), în calitate de împrumutat şi garant iniţial, societatea, în calitate de împrumutat, garant iniţial şi societate-mamă, Invitel Távközlési Zrt, în calitate de garant iniţial, Citibank, N.A., Sucursala Londra, ING Bank NV şi Unicredit Bank, în calitate de aranjori, Unicredit Bank, în calitate de bancă emitentă iniţială, ING Bank NV în calitate de agent al celorlalte părţi din finanţare şi diverse alte instituţii bancare în calitate de creditori iniţiali, au încheiat un contract de facilitate sindicalizat multivalutar care constă în două facilităţi, în euro, lei şi forinţi maghiari (contractul de facilitate sindicalizat)”, arată comunicatul.

Contractul de facilitate sindicalizat are o durată de 12 luni, cu posibilitate de prelungire până la 24 de luni de la data încheierii contractului de facilitate sindicalizat

Contractul de Facilitate Sindicalizat are o valoare de 150.000.000 Euro şi poate fi majorat până la 250.000.000 Euro (sau echivalentul în alte monede). Contractul de Facilitate Sindicalizat urmează să fie folosit de Societate şi/sau filialele acesteia pentru investiţii.

Veniturile au crescut în primele trei luni cu 20,8% în raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut, de la 232,8 milioane euro la 281,2 milioane euro.

Cine este Grupul Digi

Digi Communications NV este compania mamă a operatorului de comunicaţii electronice, RCS&RDS, liderul pieţei de internet, pay-tv şi servicii convergente, în România, cu operaţiuni şi în Ungaria, Spania şi Italia.

În România, Grupul Digi este, în prezent, cel mai mare angajator privat din mediul antreprenorial local, cu circa 13.000 de angajaţi (peste 15.000 pe toate pieţele unde desfăşoară operaţiuni). În ultimii zece ani a virat la bugetul de stat şi al asigurărilor sociale şi de sănătate peste 1 miliard euro, sub formă de impozite, taxe şi alte plăţi către instituţiile statului.

În oferta de conţinuturi trans-media a grupului Digi figurează televiziunile Digi24, DigiSport 1, 2, 3, 4, FilmNow, Digi World, Digi Animal World, Digi Life, UTV, Music Channel şi Hit Music Channel, posturile Digi FM, ProFM, Dance FM, Chill FM şi platformele de comunicare online reunite sub DigiOnline.