Israelul este pregătit, potrivit spuselor prim-ministrului Benjamin Netanjahu, pentru un posibil atac asupra instalaţiilor nucleare iraniene. Dacă "nicio altă cale nu există", Israelul este pregătit, a declarat Netanyahu într-un interviu difuzat luni de canalul TV israelian "2".
"Eu sunt, desigur, gata să apăs pe buton dacă este necesar", a declarat şeful guvernului. Deşi el speră că un atac poate fi evitat, dar dacă totuşi, "nicio altă cale nu există", Israelul este pregătit.
Netanyahu a vorbit despre asta cu o zi înainte de alegerile prezidenţiale din SUA. Deşi nici Statele Unite nu exclud un atac militar, ca ultim mijloc, împotriva Iranului, totuşi, până în prezent, preşedintele Barack Obama a cerut Israelului reţinere.

Mossad şi militarii sunt aliniaţi

Duminică, la "Canalul 2", se spunea că Netanyahu şi ministrul apărării Ehud Barak au întreprins în 2010 măsurile necesare în ce priveşte forţele armate, pentru a pregăti un atac asupra instalaţiilor nucleare iraniene. Aranjamentul era pe punctul de a fi anulat, dar fostul şef al personalului, Gabi Ashkenazi, şi fostul şef al serviciului de informaţii externe din Mossad, Meir Dagan, s-au opus.
Israelul şi ţările occidentale suspectează Iranul că lucrează în secret la producerea de arme nucleare. Israelul îşi se vede astfel, ameninţată existenţa. Iranul neagă acuzaţiile.
SURSA: DIE PRESSE, RADOR