Senatorul Diana Șoșoacă a declarat că este unicul parlamentar din istoria post-decembristă care este sancționat pentru declarații și opinii politice. Aceasta consideră că se încalcă Constituția României și nu poate fi trasă la răspundere pentru astfel de declarații.

„Sunt unicul parlamentar din istoria post-decembristă a României care este sancționat pentru declarații și opinii politice, ceea ce încalcă Constituția României, care menționează imunitatea parlamentară. Nu pentru fapte penale ci pentru declarații și opinii politice. Nimeni nu te poate trage la răspundere pentru declarații și opinii politice”, a declarat Diana Șoșoacă în emisiunea „Je suis Bittman” de la Evenimentul Zilei.

Diana Şoşoacă sancționată luni cu avertisment scris

Amintim faptul că biroul permanent al Senatului a sancţionat-o, luni, cu avertisment scris pe senatoarea Diana Şoşoacă, decizie care a fost citită şi în plen.

Avertismentul atrage după sine imposibilitatea senatorului Diana Şoşoacă de a reprezenta Camera superioară a Parlamentului în relaţii interne şi externe pentru o perioadă de trei luni.

Preşedintele Comisiei juridice, senatorul Iulia Scântei, a declarat că Dianei Şoşoacă i se reproşează “nerespectarea legilor în vigoare şi a prevederilor regulamentului, exercitarea în mod abuziv a mandatului, comportament injurios, calomniator, la adresa unor membri ai Senatului, în cadrul şedinţelor de plen şi încălcarea solemnităţii şedinţelor de plen prin nerespectarea regulilor privitoare la luarea de cuvânt”.

De altfel, senatorul Diana Şoşoacă a anunţat că va contesta în instanţă decizia Biroului permanent al Senatului, sancţiune despre care spune că ar deschide “calea unei dictaturi”.

„Acum se începe sancţionarea parlamentarilor care critică partidele de guvernare. Ceea ce s-a întâmplat în cazul meu este un precedent periculos. Această sancţiune, raportată la declaraţii şi opinii politice, încalcă dispoziţiile constituţionale şi ale Statutului parlamentarilor şi deschide calea unei dictaturi. O s-o contest. Am 15 zile la dispoziţie (…) Numai o dictatură este deranjată de persoanele care o critică”, spunea miercuri senatorul.

Sursă foto: Inquam Photos/George Călin