Informație de ultimă oră. Diana Șoșoacă explică motivul pentru care starea de alertă din România nu mai este valabilă. Senatoarea susține că această hotărâre poate fi luată doar de un Guvern, iar din moment ce preşedintele Klaus Iohannis nu a numit un premier interimar, România ar fi în acest moment neguvernată.

Totodată, Diana Şoşoacă spune că nici un guvern interimar nu ar putea semna o astfel de hotărâre, conform Constituţiei.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, senatoarea vine cu o srie de legi clare conform cărora starea de alertă din România a expirat odată cu demiterea Guvernului Cîțu.

Ea subliniază faptul că deși a fost semnată o prelungire a stării de alertă în urmă cu o zi, aceasta nu poate fi valablă, după cum arată Constituția.

„Odată cu demiterea Guvernului Cîțu, s-a terminat cu starea de alertă. Guvernul interimar nu poate să prelungească starea de alertă, având în vedere dispozițiile art. 110 alin. 4 Constituție.

Starea de alertă s-a încheiat

Președintele lor nu a numit un prim-ministru interimar, astfel că la acest moment avem o tara neguvernata. Președintele lor e mai preocupat de golf, decât de guvernarea țării, nu că ar fi fost vreodată preocupat de ea. Cîțu, incultul juridic și incompetentul-sef, care inca se mai crede prim- ministru, a semnat o hotărâre care să prelungească starea de alertă, numai că nu poate, nici măcar un interimar nu poate, că nu vrea ea, Constitutia! Nici chiar daca vrea Arafat, cel fără de Constituție! (Voi consumați împreună sau separat?) Mai mult decât atât, nenea Cîțu nu poate semna nici hotărâri CNSU… chiar daca se crede Superman….ce consumi, Citule??? M-am repetat???? Pai da’ nu se mai poate!”, scrie Diana Șoșoacă.

Senatoarea a a mai menționat că Florin Cîțu nu mai este premier și nu mai poate da hotărâri sau legi, încercând să păcălească Constituția. Diana Șoșoacă susține că hotărârea CNSU privind prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile trebuia să fie semnată de premier, iar România nu are așa ceva în momentul de față.

Totodată, ea adaugă că și dacă ar fi fost ales un premier interimar, nici măcar acesta nu ar fi putut să ia o astfel de hotărâre.

„Nene Cîțu, un guvern demis ..adică și mătăluță, nu mai poate să îndeplinească decât „actele necesare pentru administrarea treburilor publice, până la depunerea jurământului de membrii noului Guvern.” Art..48 din Codul administrativ menționează că membrii Guvernului sunt obligați să își îndeplinească mandatul cu respectarea Constituției și a legilor țării, precum și a Programului de guvernare acceptat de Parlament. Ce făcură deștepții din Guvern, încercând să păcălească Constitutia?

CNSU a emis o hotărâre prin care propune prelungirea stării de alertă cu inca 30 de zile. Hot 80/ 06.10.2021. Numai că prim-ministrul demis Cîțu nu mai putea să semneze aceasta hotărâre, că nu mai era prim-ministru și pt că Președintele lui nu a desemnat un interimar! La data de 07.10.2021 Guvernul demis și nenumit interimar decide prelungirea stării de alertă pt încă 30 de zile. Numai că, ce sa vezi, Bode își dă seama acum de ce am insistat noi atâta să îl demitem mai repede: pt că un Guvern demis, nici măcar interimar, nu putea să prelungească starea de alertă. Nici un Guvern interimar nu poate”, mai scrie Șoșoacă.

”Plimbați-vă la orice oră din zi”

Senatoarea a mai precizat că Lucian Bode a recunoscut singur că puterile sunt limitate și nu se pot impune noi restricții, însă în ciuda acestor declarații, starea de alertă tot s-a prelungit.

Diana Șoșoacă a făcut un apel la români să trăiască liber, precizând că starea de alertă s-a încheiat și nimeni nu are dreptul să ceară certificatul verde de vaccinare, în contextul în care riscă să se aleagă cu dosare penale.

Totodată, ea le-a recomandat românilor să iasă la plimbare și să meargă la spital atunci când este cazul, având în vedere taxele și impozitele pe care le plătesc lunar.

„Și uite cum, Președintele lor, jucandu-se cu mingiutele de golf, ne facu un bine major. Acum, Bode cu niscaiva juriști s-au gândit să dreagă busuiocul….și au găsit o șmecherie, o prelungesc cu aceleași interdicții din septembrie 2021, adică repeta hotărârea anterioara. Bode recunoaște singur-singurel că au puteri limitate și nu poate impune noi restricții. Pai și atunci, mai băiatule, cum prelungești tu hotărâri cu restricții, tu care nici interimar nu ești numit? Băi băieți, eu știu că voi umblați cu fofîrlica și sunteți obișnuiți să prostiți pe toată lumea pt că serviciile va apără spatele, atâta timp cât le umpleți conturile și le dați bogățiile țării, și mai îndepliniți și ordine împotriva poporului român, dar voi nu vedeți că noi, avocații, suntem cu ochii pe voi ca pe butelie? Nici mama CIA-ului, MOSSAD-ului, FSD-ului și care or mai fi, nu va mai scăpa de vigilenta noastră!

Dragi compatrioți, casatoriti-va, iubiti-va, intrați unde vreți, cum vreți, s-a dus alerta! Nimeni nu va poate cere niciun pass, nimic! Și dacă mai fac pe nebunii, umpleti-i de dosare penale pe toți: polițiști, jandarmi, patroni și vânzători, paznici etc. Plimbati-va la orice ora din zi și din noapte. Spitalele sunt obligate să consulte pe toată lumea, că d-aia plătim taxe și impozite! Gata și cu vaccinarea!

Puneți mâna și aplicați tratamente in spitale! S-a terminat și cu soldele de 30.000 euro la medici. Jos cu manipularea și minciunile, că s-a terminat. Cîțule, te aștept în Parlament cu o noua cerere de instituire a stării de alertă! Jar mâncați! JOS MASCA!”, scrie Șoșoacă pe Facebook.