Ioana Ștefan, nepoata fostului ministru al Dezvoltării, Ion Ștefan, a fost numită consilier în Ministerul Dezvoltării, condus în prezent de Cseke Attila. Tânăra s-a născut în comuna Milcov, judeţul Vrancea, a studiat Relaţii Economice Internaţionale, urmează în prezent un master la SNSPA şi, în paralel, este consilier la cabinetul secretarului de stat Nicu Tănase.

Sursă: Facebook

Tatăl fetei și verișor al lui Ion Ștefan, a fost angajat anterior la Centrul de rachete antigrindină. Mama, Dorina Ștefan, a fost numită de același Ion Ștefan directoare la APIA, informează SmartRadio.

Până să se angajeze, dat fiind că am trecut printr-o perioadă cu numeroase restricții, care au ținut-o departe de cursurile față în față, Ioana a studiat la distanță, din mai multe locații: Maldive, Santorini sau Barcelona sunt doar câteva dintre ele.

Sursă: Facebook

Cine este Ion Ștefan?

Ministru al Dezvoltării în Guvernul Ludovic Orban, Ion Ştefan, a fost implicat în trecut într-un scandal. El a recunoscut că nu şi-a plătit impozitele la casa de 900 de mp din Focşani, despre care spune că nu o recomandă nimănui, pentru că este prea mare.

Deputat PNL, Ion Ştefan a candidat la alegerile locale din 2016 pentru funcţia de primar al Municipiului Focşani. Potrivit declarației de avere, a acordat două împrumuturi în valoare totală de 1,4 milioane lei pentru campania electorală a PNL.

A absolvit I.M.C. Constanţa, specializarea inginer electromecanic, potrivit cdep.ro. A fost director general al SC Balcanic Prod SRL. Este membru al CJEX PNL Vrancea. Ion Ştefan deține trei terenuri intravilane în Vrancea, și două agricole. Are și două case, de 130 mp, într-o comună din Iași, și de 910 mp, în Focșani.

Ion Ştefan spunea că nu recomandă tinerilor casă atât de mare. „Eu sunt primul care spune că este o casă mare şi nu o recomand nici tinerilor, nici celor care doresc să îşi facă o casă acuma, să nu îşi facă aşa ceva. 120 mp, 130 mp, 140 mp cu garaj cu tot. E greu să ajungi dintr-o parte în alta, dacă uiţi telefonul la parter ai o problemă. Eee, cam aşa stau lucrurile”, a declarat Ion Ștefan, atunci, potrivit presei locale.