Guvernul alocă un buget uriaș pentru PNDL. ”Sprijinul financiar urmăreşte deblocarea acelor investiţii care riscă să fie întrerupte din cauza cheltuielilor crescute”, a precizat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Cei ce doresc suplimentarea sumelor alocate trebuie să depună o solicitare, însoţită de o notă justificativă, în termen de 30 zile de la data intrării în vigoare a ordonanței.

PNDL reprezintă sursa principală de finanţare pentru infrastructura locală şi are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice, în domeniile: sănătate, educație, apă – canalizare, energie termică și electrică, inclusiv iluminat public, transport / drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire și sport.

Cea de-a doua etapă a programului finanțează 9.500 de obiective de investiții, dintre care 2.500 de creșe și grădinițe, 2.000 de școli și 5.000 de alte obiective (din toate domeniile eligibile).

Guvernul alocă un buget uriaș pentru PNDL. 3 miliarde de lei pentru continuarea lucrărilor

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri Ordonanţa de urgenţă care prevede finanţarea suplimentară, de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a proiectelor aflate în derulare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, etapa a II-a, bugetul aprobat fiind de 3 miliarde de lei.

”Astăzi, în şedinţa de Guvern, Executivul a aprobat Ordonanţa de urgenţă care prevede finanţarea suplimentară, de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a proiectelor aflate în derulare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, etapa a II-a”, a anunţat ministerul, potrivit news.ro.

Bugetul aprobat este de 3 miliarde de lei, anunţă ministrul Cseke Attila.

”4.423 de investiţii în diferite stadii de construcţie”

Ministrul Dezvoltării Cseke Attila a adăugat că suplimentarea de buget este menită să acopere costurile majorării preţurilor materialelor de construcţii şi a salariilor.

”Sprijinul financiar urmăreşte deblocarea acelor investiţii care riscă să fie întrerupte din cauza cheltuielilor crescute. Avem în prezent 4.423 de investiţii în diferite stadii de construcţie. Sprijinim proiectele comunităţilor locale şi am luat această măsură pentru a asigura finalizarea acestor investiţii”, a subliniat Cseke Attila.

Beneficiarii care doresc suplimentarea sumelor alocate prin contractele de finanţare prin PNDL etapa a II-a trebuie să depună o solicitare, însoţită de o notă justificativă, în termen de 30 zile de la data intrării în vigoare a prezentei Ordonanţe de urgenţă.

Sursă foto: Guvernul României, captură video.