Diana Șoșoacă, în centrul unei noi controverse după ce a mers la centrul de vaccinare drive-through

Diana Șoșoacă a mers la centrul de vaccinare drive-through din Piața Constituției pentru a le cere medicilor prezenți informații despre serul pe care îl administrează. Astfel, senatoarea le-a reproșat că nu le explică oamenilor reacțiile adverse provocate de vaccinul anti-COVID.

„Voiam să vă întreb cu ce vaccinuri se vaccinează aici. Înțeleg, doar cu Pfizer. Oamenilor ce le este adus la cunoștință cu privire la vaccin?”, a întrebat Diana Șoșoacă. După ce medicii au spus că efectele adverse nu le sunt menționate oamenilor, senatoarea a reacționat dur.

„Sunteți cadru medical. Știți că dumneavoastră răspundeți dacă pățește cineva ceva? Cunoașteți legea?”, le-a repoșoat Șoșoacă medicilor.

Senatoarea a lansat acuzații grave la adresa medicilor

„Să-mi spuneți efectele adverse, sunt cunoscute. Nu mi le prezentați? Spuneți-mi efectele adverse”, a întrebat senatoarea, înainte ca medicul să-i spună că poate avea „febră, frisoane, dureri de cap, dureri musculare la locul vaccinării” în caz minim sau „trombotice după orice vaccin” în caz mediu.

Astfel, Șoșoacă a întrebat ce se întâmplă cu persoana care suferă din cauza trombocitelor. Potrivit medicului, poate avea loc tromboză periferică care duce cel mai mult la AVC.

„AVC. Cel mai simplu? Știi că poți să rămâi paralizat? Poți să și mori”, a reacționat Diana Șoșoacă în urma răspunsului. Totuși, conform medicului, „cine vine la vaccin cunoaște aceste riscuri.”

„Cum să le cunoască dacă nu le prezentați?”, a mai spus Șoșoacă, spre finalul dialogului.

Amintim că Diana Șoșoacă a fost sancționată în trecut de Biroului permanent al Senatului. Aceasta primit un avertisment scris și i s-a interzis să mai reprezinte Senatul în relațiile interne sau externe timp de trei luni.

Sursa foto; INQUAM Photos, Octav Ganea