Fanii seriei sunt aşteptaţi în această noapte în incinta magazinului Flanco din Afi Cotroceni, deschis până la ora 2:00 a.m., pentru a lua parte la bucuria de a experimenta cel mai tare titlu al anului, participând la tombola cu premii Diablo 3 şi testând jocul preferat.

“Cu siguranţă, Diablo 3 reprezintă cel mai aşteptat joc disponibil în reţeaua Flanco, în 2012. Titlul lansat de Blizzard în această noapte este catalizator pentru piaţa jocurilor de PC, în scădere accentuată în ultimii ani. Ne aşteptăm ca Diablo 3 să fie un succes, iar segmentul de jocuri pentru PC să atingă o cotă de piaţă de 40% anul acesta din vânzările totale de jocuri, în magazinele Flanco.”, a declarat Gabriel Pereş, Sales Director Flanco.

Odată cu inaugurarea noului concept de magazin Flanco, în care clienţii pot experimenta demo-uri ale jocurilor, testând şi consolele înainte de achiziţionare, segmentul de gaming a cunoscut o evoluţie a vânzărilor sensibil ascendentă, corelată cu creşterea traficului din magazine. Astfel, în comparaţie cu perioada similară a anului trecut, în primele 3 luni ale anului curent, vânzările de jocuri au crescut cu aproximativ 15%.

Cele mai apreciate jocuri ale anului trecut, în magazinele Flanco, au fost Call of Duty: Modern Warfare 3, FIFA 12, Battlefield 3, preţul mediu investit într-un joc de către consumatorii români fiind de 150 de lei. Pentru 2012, reprezentanţii companiei aşteaptă vânzări semnificative pentru Diablo 3, Call of Duty: Black Ops 2, Assassins’s Creed 3 şi Crysis 3.

Reprezentanţii Flanco estimează o valoare a pieţei de gaming peste 20 de milioane de euro în 2012, în creştere cu 20% faţă de anul trecut, datorită creşterii valorice pe segmentul de hardware – console, dar şi jocuri şi accesorii pentru acestea. Flanco anunţă disponibilitatea Diablo 3, din 15 mai.