DHL Express a comandat 14 companii Boeing 777 Freighters, care include opțiuni și drepturi de cumpărare pentru alte 7 aeronave. Livrarea primelor patru avioane este de așteptat să fie finalizată în 2019.
“Achiziționarea celor 14 avioane Boeing reflectă o înlocuire treptată a flotei noastre intercontinentale mai vechi. Ca cel mai fiabil tip de cargou, cu cel mai bun mijloc de transport pe distante lungi, aceste aeronave vor contribui la obiectivele noastre de reducere a emisiilor si ne vor permite sa deservim si mai multe piete cu zboruri non-stop. DHL a adoptat în premieră acest tip de aeronave pentru industria logistică și a prestat livrarea celui de-al treilea model B777F produs de Boeing în 2009. Cu o vastă experiență de operare a acestui tip de marfă, sa dovedit a fi superioară în toate aspectele legate de operare, alegere”, explică Ken Allen, CEO, DHL Express.

În ansamblu, aceste 14 înlocuiri intercontinentale ale avionului sunt neutre din punct de vedere al capacității, dar sunt operaționale, cu beneficii semnificative din punct de vedere al costurilor, eficienței și fiabilității. Și, în timp ce DHL Express în trecut a închiriat în special aeronave pentru a-și exploata rețeaua globală pe rute, achiziția de aeronave de tip cargo deținută integral va îmbunătăți poziția de cost a diviziei DHL Express în viitor. Pentru anul 2018, pre-plățile au fost deja incluse în ghidul grupului Capex.

Extinderea vânzărilor transfrontaliere de comerț electronic va crește până la 4,48 trilioane de dolari până în 2021, ceea ce înseamnă o creștere de 19,2% pe an. Investiția DHL în transportatorii de mărfuri 777 este un răspuns direct la cererea crescândă de capacitate globală de expediere. Fiind cele mai mari avioane cu dublu motor de marfă din lume, 777 de mărfuri Boeing sunt capabili să zboare 4900 de mile marine (9,070 kilometri), cu o încărcătură de încărcătură de 102 de tone. Aceste aeronave de ultimă oră vor reduce emisiile de CO2 cu 18% față de aeronava înlocuită. DHL Express operează peste 260 de aeronave dedicate, cu 17 companii aeriene partenere, în peste 600 de zboruri zilnice în peste 220 de țări.