„Sunt o serie de investitori spanioli care au cumpărat loturi mari de teren şi care spun că îşi pot permite să le ţină fără dezvoltare, dar nu cred că e adevărat în toate cazurile. La un moment dat vor fi forţaţi să facă ceva. Dezvoltatorii de rezidenţial nu vor să plătească mai mult de 200 de euro/mp construit, dar proprietarii de terenuri nu vor să accepte aceste preţuri încă“, a declarat Răzvan Iorgu, managing director CBRE România.  
În a doua jumătate a anului trecut au fost încheiate pe piaţă cinci tranzacţii cu terenuri în valoare totală de 50 mil. euro. A fost tranzacţionată o suprafaţă de 40,2 hectare.
„Pe piaţa terenurilor vor continua să fie activi investitorii interesaţi de retail şi birouri. Numele lor nu va fi o surpriză pentru că sunt activi în regiune, dar sunt noi în România. Se uită la birouri şi e importantă intrarea unor bani noi în piaţă. Dacă reuşim să încheiem două din cinci tranzacţii e bine. Momentan sunt 3-4 tranzacţii în derulare de ceva timp pe piaţă care sperăm să se concluzioneze“, a mai spus Iorgu.