Cătălin Ivan a fondat un nou partid și a devenit dur contestatar al PSD, fiind în prezent în cursa pentru un loc de europarlamentare. Acesta a explicat ce se întâmplă în prezent în Partidul Social Democrat şi care mai sunt şansele ca Liviu Dragnea să plece de la conducerea PSD.

Lia Olguţa Vasilescu şi Claudiu Manda, desfiinţaţi în ziua nunţii: Superbul cuplu, pe care l-as numi, alba-negrul 

„Mulţi dintre cei din Parlament ştiu că doar stând în PSD pot să aibă un mic statut în comunităţile de unde vin. Încă nu s-a oferit în PSD o şansă reală ca Liviu Dragnea să fie schimbat. Şi aici Liviu Dragnea, cunoscând foarte bine mecanismele interne, a ştiut să îşi securizeze poziţia în partid, punând în judeţe oameni de slabă calitate, care conduc organizaţii judeţene, are Comitetul Executiv de partea sa. În momentul în care, în PSD, se va pune problema schimbării lui Liviu Dragnea, dar cu şanse reale de a-l schimba, Liviu Dragnea va pica. Dar este puţin probabil. Mai degrabă, PSD se va scufunda odată cu Liviu Dragnea”, a spus Cătălin Ivan, pentru ŞtiriDiaspora.ro.

Europarlamentariul a povestit cum a ajuns în partid, chiar dacă nu a fost de acord cu conducerea PSD.

Alertă! Toţi românii care stau la bloc sunt vizaţi! Amenzile sunt uriaşe dacă nu se respectă legea 

„Încă de la început am intrat în PSD cu dorinţa de a reforma acest partid, fiind motivat de Tineretul Social Democrat. Era o mişcare reformatoare, nouă, care dorea să schimbe lucrurile în politica românească. Am intrat în 2003 în TSD practic, nu în PSD. Nu aveam o părere bună despre liderii PSD nici atunci. Am activat în TSD în speranţa că va reforma clasa poltică. A venit momentul 2010, când Victor Ponta a câştigat preşedinţia partidului, tot cu susţinerea TSD. Nu s-a întâmplat mare lucru. A venit momentul 2012, când Victor Ponta a ajuns premier şi era momentul ca această generaţie să preia conducerea partidului şi să câştige un război intern, credeam noi, cu cei vechi. Nu s-a întamplat nici atunci. Mie, în 2012, mi-a fost clar că bătălia a fost pierdută pentru totdeauna”, a mai spus europarlamentarul, explicând că nu îi poartă pică lui Ponta, chiar dacă l-a refuzat atunci când i s-a propus să intre în Pro România.